• Grey LinkedIn Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Google+ Icon

© 2019 by AUMT Institute  For Questions /  Contact us at ceday@aumt.org Tel: (424)278-9442

SEPTEMBER 21 / 8:30AM-4:30 PM

 PHLEBOTOMY CE DAY

AUMT INSTITUTE IN COLLABORATION WITH CENTER FOR PHLEBOTOMY EDUCATION

PLEASE RSVP NOW TO SECURE YOUR SEAT

WHEN /

WHERE /

September 21, 2019  8:30-4:30 PM

$99 - single registration fee

Marriott Marquis San Diego Marina

333 West Harbor Drive

San Diego, CA 92101

 

 

ABOUT THE PRESENTER

Dennis J. Ernst MT(ASCP), NCPT(NCCT) is the director of the Center for Phlebotomy Education, Inc. After spending 20+ years as a medical

technologist in large and small hospitals in Michigan, Indiana, and Kentucky, he started the Center for Phlebotomy Education as an international educational resource for the growing number of healthcare personnel and professions being assigned blood collection responsibilities. 

Among his other credits:​

  • Author of dozens of articles on Phlebotomy in consumer and trade publications;

  • Highly recruited lecturer at National and International conferences;

  • Author of Applied Phlebotomy (Lippincott Williams & Wilkins, 2005);

  • Author of the Lab Draw Answer Book (Center for Phlebotomy Education, Inc., 2018);

  • Member of CDC Evidence Review Panels to determine best practices for the preanalytical phase of laboratory testing;

  • Chairholder of CLSI committees that develop Phlebotomy Standards and Guidelines;

  • Editor of Phlebotomy Today family of e-newsletters published since 2001;

  • Member of the Clinical and Laboratory Standards Institute's Board of Directors and Consensus Council chairholder. 

SCHEDULE /

08:00-8:30 AM

REGISTRATION CHECK-IN EXHIBITS AND INSTRUTIONS

08:30-09:00 AM

WELCOME BY AUMT INSTITUTE

09:00-10:30 AM

ENDING HEMOLYSIS IN THE ED...AND EVERYWHERE ELSE - 90 MINS

10:30-10:45 AM

BREAK & EXHIBITS

10:45-12:00 PM

WHAT'S NEW IN PHLEBOTOMY (AND, UNFORTUNATELY, WHAT'S NOT) - 75 MINS

12:00-01:00 PM

LUNCH BREAK

01:00-02:30 PM

WHAT WOULD YOU DO? CASE STUDIES - 90 MINS

SCHEDULE /

  08:00-08:30 AM

REGISTRATION CHECK-IN EXHIBITS AND INSTRUTIONS

08:30-09:00 AM

WELCOME BY AUMT INSTITUTE

09:00-10:30 AM

ENDING HEMOLYSIS IN THE ED...AND EVERYWHERE ELSE - 90 MINS

10:30-10:45 AM

BREAK & EXHIBITS

10:45-12:00 PM

WHAT'S NEW IN PHLEBOTOMY (AND, UNFORTUNATELY, WHAT'S NOT) - 75 MINS

12:00-01:00 PM

LUNCH BREAK

01:00-02:30 PM

WHAT WOULD YOU DO? CASE STUDIES - 90 MINS

 02:30-02:45 PM

BREAK & EXHIBITS

02:45-04:00 PM

THE TEN COMMANDMENTS OF PHLEBOTOMY - 75 MINS

04:00-04:30 PM

Q & A

RAFFLES

04:30-05:30 PM

VENDOR SHOWCASE 

NETWORKING & SOCIAL HOUR